Merking av slaktegris

Merking av gris gjøres for å påse at slaktet skal kunne spores tilbake til produsent og for å sikre riktig oppgjør til produsent. Dårlig merket gris skaper mye ekstra arbeid på slaktelinja og ved avregning.

 

Merk all grisen i bingen samtidig 14 dager før levering. Merkes grisen for tett opp til levering kan det gi bloduttredelse i kjøttet slik at kvaliteten forringes.

1. Sørg for at det er rikelig med sverte i puta og plasser tatoveringshammeren midt på puta og slå nålene gjennom puta mellom hver gris.

alt

 

2. Merk grisen på den flateste delen av skinka, på begge sider (ikke oppe på ryggen) slik at merket blir godt synelig for operatørene på slaktelinja. Slå kun én gang på hver skinke

 

alt

 

3. Vask klubba etter merking og sjekk at tallene på klubba er spisse, rette og at sverteputa er hel.

 

alt

 

Ta kontakt med slakteriet innmelding@furuseth.no eller tlf. 63 97 70 10 dersom du har behov for nye tall, svertepute eller sverte.