Martin er vår nye storfe-rådgiver i Furuseth!

I Furuseth er vi opptatt av kvalitet i alle ledd. Det skal være lønnsomt og trygt for bonden å levere dyra til oss. I jakten på en storfe-rådgiver til landslaget vårt, var vi så heldige å få tak i Martin Tokerud som kjenner oss godt fra leverandørsiden. Han deler vår ambisjon om norske råvarer og lønnsom norsk matproduksjon, og vil være en god rådgiver for bøndene, forteller daglig leder Harald Furuseth.

Startet med ku som 15-åring

Jeg har alltid hatt en stor interesse for dyr, og spesielt storfe. Da jeg fikk muligheten til å ta over gården etter mammas onkel i 2014, så trengte jeg ikke lang betenkningstid. Som 15-åring i 2015 begynte jeg med ku. I dag har jeg en aktiv avlsbesetning med Simmental, og har rundt 70 dyr totalt, så dette er både jobb og hobby. Jeg må også nevne at friluftsliv er en liten, men viktig tilleggshobby. Da føler jeg meg heldig som har foreldrene mine på gården, og en far som stiller opp som avløser.

-Hvorfor valgte du å takke ja til jobben som rådgiver i Furuseth?

-Først og fremst fordi jeg har stor tro på og interesse for storfeproduksjon. At jeg ikke er vokst opp på gård gjør at jeg kan se ting fra flere kanter.

Som storfeprodusent selv, har jeg realistisk bilde av hva produsentene står i, som for eksempel den økonomiske siden av drifta. Hvordan drive mer lønnsomt for å øke marginene.

-Hvordan ser du på fremtiden til norsk landbruk og norsk matproduksjon?

-Jeg har troen på norsk landbruk og norsk matproduksjon, og er optimist!

Jeg er klar over utfordringene, men tror vi sammen skal finne gode løsninger slik at bondens økonomi blir bedre.

For å øke den norske matproduksjonen, så må vi satse på norske produkter. I Norge er det så mye bra ved hvordan vi driver ­i forhold til en del andre land. Vi har utmarksbeite, god antibiotikapolitikk og bedre dyrevelferd enn de fleste.

Gode valg, som for eksempel levering på riktig tidspunkt og veiing av dyrene gjør at bonden får med seg de viktige marginene som øker lønnsomheten.

-Er det noe du vil si til norske bønder som skal velge slakteri?

-Jeg ville nok valgt Furuseth om igjen fordi de har gode priser, de er gode på rådgivning som gjør at marginene kommer meg som bonde til gode, og super oppfølging. Jeg har alltid følt meg veldig godt ivaretatt av Furuseth. Nå skal jeg sitte på andre siden av bordet hos Furuseth – det er en oppgave jeg er veldig klar for og gleder meg til!

Bli bedre kjent med Martin

Martin vil gjerne høre fra deg. Du når ham på mht@furuseth.no
eller telefon 991 24 530.